Derfor stortrives tømrerne i NT

Gode vilkår, et positivt miljø, variert arbeidshverdag og muligheter for videreutvikling er noen av momentene de ansatte i NT trekker frem som motivasjon for å bli i konsernet. Nå ønsker de seg flere kolleger. 

– Jeg er ikke i stand til å sette meg ned i en stol. Jeg trives med å stå opp om morgenen, og å ha en mening med det jeg driver med, sier Odd Helge Rydningen med et smil. 

Mening finner han i å skape og utbedre byggene tromsøværinger skal bo og jobbe, og relasjonene til kollegene på byggeplassen. Til neste år har tømreren jobbet 20 år i NT Entreprenør. Et helt yrkesliv. Han har noen teorier om hvorfor arbeidsgiveren lykkes med å holde på sine ansatte. 

– Vi føler oss godt ivaretatt i bedriften. Det er greit å snakke om ting som trykker, hvis man sliter med noe er det lav terskel for å gå til ledelsen for å få ordnet det, sier han og fortsetter:  

– Jobben sluker ikke tilværelsen, vi har for det meste oppdrag i bykjernen og er hjemme til fire. Også er det utrolig godt miljø. Når nye fagarbeidere kommer til oss loser vi dem godt inn i “samfunnet” vårt. Og jeg tror vi har lykkes med det, for de fleste er jo her ennå, sier han med et smil.

Han får støtte fra Thomas Strand som begynte som lærling for 10 år siden og fortsatte i NT etter fullført fagbrev:

– Jeg synes det er en fin bedrift. I tillegg til det gode miljøet liker jeg at arbeidet er fysisk. Man er i bevegelse hele tiden, vi sitter ikke på ræva, sier han med glimt i øyet. 

Simen Hansen på kontor
Simen Hansen på byggeplass

Fra tømrer til master

NT Entreprenør er opptatt av å gi sine ansatte mulighet til å vidreutvikle seg. Det har Simen Hansen fått erfare etter at han begynte karrieren som tømrer i NT i 2012. 

– Da jeg fikk fagbrevet begynte jeg på bachelorstudiet byggingeniør i Narvik. Det siste halvåret fikk jeg jobbe femti prosent hos NT, og som nyutdannet ventet fast stilling som anleggsleder her, smiler han. 

En arbeidsgiver som viser interesse av å satse på hans videreutvikling har vært svært motiverende og gull verdt. Og Simen har vist seg tilliten verdig. 29-åringen ble nylig tilsatt som prosjektleder i firmaet, tross sin unge alder. 

– Han forstår kulturen vår, og har både faglighet og akademiske kvalifikasjonene, skryter daglig leder Bjørn-Are Nilsen.

Til høsten bygger han på sin akademiske ballast med støtte fra arbeidsgiveren. 

– Da starer jeg på et treårig ledelsesstudie master ved siden av jobben. Det var Bjørn-Are som foreslo det, forteller Simen.

– Man føler seg sett og generelt satset på. At man betyr noe for bedriften. Det er viktig og ikke minst gøy å føle at man bidrar med noe, sier han og oppfordrer andre med fagutdanning til å velge karriere i NT.

– Lederens viktigste oppgave er å tilrettelegge for det de ansatte trenger. Det holder vi på med og har fokus på nå, sier Bjørn Are Nilsen

– Lederens viktigste oppgave er å tilrettelegge for det de ansatte trenger. Det holder vi på med og har fokus på nå, sier Bjørn Are Nilsen

Man skal trives i NT

Sjefen sjøl, Bjørn-Are, forteller at NT Entreprenør har sterkt fokus på at de ansatte skal trives med jobben. Med hensyn til arbeidshverdagen, vilkårene, det sosiale og at jobben ikke skal gå på kompromiss med livet utenfor kontor eller byggeplass.

– Våre ansatte skal oppleve at det er ordnede forhold hos oss. Vi er veldig opptatt av å gjøre ting riktig, derfor er vi tariffbundet og forholder oss til næringslivets spilleregler, sier han og fortsetter:

– Samtidig har vi gode vilkår, både lønn hvor vi er veldig nært å være best i klassen, arbeidstidene våre og gode pensjonsvilkår sammenlignet med standarden, forklarer han.

Han understreker viktigheten av at NT Entreprenør er en lokal bedrift som jobber i lokalsamfunnet.

– Vi reiser ikke rundt slik at de ansatte må pendle og bo på brakkerigger. Du får betalt fri for å dra på foreldremøter, samtaler, SFO og lignende.

Når de reiser er det all-inclusive firmaturer for å styrke det sosiale samholdet og bedriftskulturen. Til høsten venter nok et europeisk eventyr for NT-gjengen.

Nå ønsker Bjørn-Are seg flere tømrere, enten du motiveres av en fysisk arbeidshverdag som Odd Helge og Thomas, eller ønsker å bygge på fagutdanningen og velge en administrativ vei som Simen.

– Vi har fokus på faglig utvikling. De som vil får lov. Vi har sendt et tosifret antall tømrere gjennom teknisk fagskole det siste tiåret, med full lønn, betalt skoleutstyr og PC.

Klikk her for å søke jobb i NT Entreprenør.

– Vi har fokus på faglig utvikling. De som vil får lov. Vi har sendt et tosifret antall tømrere gjennom teknisk fagskole det siste tiåret, med full lønn, betalt skoleutstyr og PC.

Klikk her for å søke jobb i NT Entreprenør.